Antara Tempat Makan Cadangan Bila Bercuti Di Timurbay Berdasarkan Tekak Saya

Pelbagai jenis makanan tersedia sekitar Timurbay Seafront Residence dari makanan biasa, tradisi, makanan laut & makanan hipster disini. Ini antara cadangan saya tempat makan yang biasa saya makan & anda juga boleh cuba. Mohon google nama kedai yang saya beri dibawah & buatlah pilihan sendiri berdasarkan tekak anda

Nasi kerabu kemira waktu buka dalam pukul 7 pagi . Tersedia nasi kerabu (ayam bakar & Daging Bakar), Nasi Dagang , bihun goreng & kuih muih. Ini kegemaran saya waktu pagi bila breakfast

Warung sarapan pagi ditepi jalan dalam beberapa minit memandu dari timurbay seafront residence. Antara menu special adalah Roti Bakar Berserah. weekend kalau lambat mesti kena tunggu sebab ramai orang

Ini memang rare & legend warung ini. kecil tapi makanan sedap. mee goreng rasa melayu yang dah lama tak rasa. Kalau di bandar mamak lah jadi pilihan nak makan mee goreng tapi mee goreng citarasa melayu dia kalau tanya sy memang sedap. . Boleh juga rasa menu authentic iaitu mee calong yang hanya  ada di Balok & Berserah sahaja.  

Nak makan tengah hari dengan lauk banyak boleh cuba kedai ini. Jika kena dengan musim ada sotong bakar pun ada. Jika tak kena dengan musim biasanya ada ikan bakar, ayam percik, ulam ulaman. harga sedang sedang sahaja.

Pelbagai jenis singgang ada disini. Kalau malas nak bergerak jauh . Lokasi kedai ini pun terletak di depan Timurbay, anda hanya perlu ke seberang jalan sahaja. Boleh lah mencuba…

Makanan disini nasi campur serta pelbagai jenis salai seperti ikan salai, daging salai, ayam salai. Kebanyakan lauk pauk nasi campur ini pedas pedas. Jika kegemaran anda boleh lah mencuba makanan disini

Warung ini terletak di tepi jalan Kuantan – Kemaman. menu simple antaranya nasi kukus, nasi ayam,mee kari & lain lain. nak cepat & nak simple boleh cuba menu ini

Kedai ini dekat jeti Tanjung Lumpur. Menu celup tepung boleh pilih pilih dan digoreng celup tepung . Bukan sekadar itu sahaja kari kepala ikan & nasi juga ada.

Macam macam menu celup tepung ada, tapi ini dekat sikit dengan tempat penginapan Timurbay . Boleh lah try 

Seaba Seafood ini tempat dia memang cantik dekat pantai batu hitam. menu dia sama jugak celup tepung. memang best santai santai di tepi laut sini . Datang waktu petang memang sesuai sangat & jangan lupa berfoto disini. jarak lebih kurang 3 minit memandu dari Timurbay

Dessert yang menjadi tumpuan jika berada di Kuantan. makanan disini lebih kepada dessert. & tempat makan dia memang rare & cantik berfoto

Nak lepak lepak waktu petang pekena kopi & dessert memang ok. Terletak ditepi jalan sahaja. Dekat dalam boleh duduk kat luar belah belang pun boleh duduk.

Khas yang tak boleh lepas dengan mamak atau kaki lepak mamak. Korang boleh makan kat sini sebelum or selepas pergi ke teluk Chempedak

Jika nak makan western, Steak & premium sikit, boleh cuba makan dekat sini. Setiap kali saya balik ke Kuantan mesti singgah. Sedap plain Steak dia (ribeye Medium Cook), cara mereka masak pun teliti. Sesekali nak makan sini boleh lah . Harga dia keras sikit untuk steak tapi memang sedap & berbaloi baloi

" Ini Adalah Rekomendasi Dari Saya Sahaja. Banyak Lagi Tempat Yang Menarik Untuk Anda Ekplorasi. Nikmati Hidup yang Indah Ini... "

error: Content is protected !!