5 minit berjalan dari Timurbay, Apa tempat yang anda boleh pergi

Timurbay Menariknya dalam radius 1km mempunyai pelbagai akses walaupun anda hanya berjalan kaki di sekitarnya. Paling best adalah hanya 1 hingga 3 minit sahaja anda boleh terus ke pantai & hanya 1 hingga 3 minit sahaja terus ke jalan utama yang dilengkapi pelbagai kemudahan termasuk pengangkutan awam, kedai makan & kedai runcit.

Jom saya senaraikan beberapa tempat yang anda boleh pergi hanya dengan berjalan kaki…

Bukan setakat dibalkoni sahaja kita boleh nikmati pemandangan yang cantik. Anda juga boleh terus akses kepantai untuk beriadah (jangan Lupa Bawa akses kad). Jika anda menelusuri berjalan ditepi pantai sebelah kiri anda boleh terus ke kedai makan makjah corner (makanan simple simple ada). Jika anda berjalan disebelah kanan pada waktu surut anda boleh lihat kubu pertahanan British pada perang dunia ke 2.  

Sebelum anda check in di Timurbay di main gate tersedia TMG Express Timurbay di sebelah kanan untuk anda membeli barangan runcit & di sebelah kiri pada bangunan sebelah anda boleh juga ke 7 eleven

Sebaris dengan TMG mart sebelah kanan & Sebaris dengan 7 eleven disebelah kiri pelbagai cafe juga tersedia untuk anda makan. Antara makanan yang ada seperti watak coffee, Sushi, Kedai Roti, Kedai Pizza. Dibahagian depan maingate seberang jalan besar tersedia kedai makan tomyam yang dibuka pada waktu petang hingga lewat malam.

Anda juga boleh membuat pesanan melalui talian menggunakan servis seperti diatas & boleh juga dapatkan perkhidmatan e-hailing (Grab car & Maxim) untuk kemana mana. Selepas tempahan dibuat anda hanya perlu tunggu di main lobby tower A sahaja.

E-Hailing, Food Panda & Grab Food

error: Content is protected !!